Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 450gramůHovězí svíčková
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyŠalotka
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOmáčka datlová
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaOcet rýžový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKmín římský
- 0,5hrnekOřechy Kešu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko.
- 2V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat.
- 3Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.