Hovězí směs po čínsku

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůHovězí kýta
    • 0,5kusPaprika červená
    • 1kusCibule
    • 1stroužekČesnek
    • 1lžičkaZázvor celý
    • 185gramůHrachové lusky
    • 3lžíceVíno bílé
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
    • 4lžíceHovězí vývar základní
    • 4lžičkyOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.