Hovězí směs po čínsku
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kýta
- 0,5kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 185gramůHrachové lusky
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžíceHovězí vývar základní
- 4lžičkyOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.