Hovězí steak s křenovým krémem
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 80mililitrůOmáčka Teriyaki
- 80mililitrůOlej olivový
- 120gramůZakysaná smetana
- 20gramůOmáčka k masu křenová
- 200gramůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat.
- 2Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit.
- 3Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé.
- 4Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.