Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu
145 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 680gramůSteakhouse
- 4lžíceOmáčka sojová pikantní
- 4lžíceOlej olivový
- 6lžicSmetana čerstvá ke šlehání
- 4lžíceKřenová pasta - Krenex
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 8gramůCibulka jarní
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4gramyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem.
- 2Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením.
- 3Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.