Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem.
  • 2
    Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením.
  • 3
    Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.