Hovězí svíčková na kari
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceTamarindová šťáva
- 2lžíceCukr palmový
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOlej stolní
- 75gramůOřechy burské pražené
- 500gramůHovězí svíčková
- 4lžíceKari pasta
- 1litrMléko kokosové
- 500gramůBrambory
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
67 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2Ve woku rozpálíme olej, přidáme kari pastu a mícháme dokud nezačne vonět. Poté za stálého míchání vlijeme kokosové mléko a provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nasekanou cibuli, nesolené arašídy, skořici a kardamom. Zakryjeme a vaříme zvolna cca 20min.
- 3Vložíme maso a na mírném ohni zahříváme ještě cca 10min. Ochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamrindovou šťávou.
- 4Podáváme jakmile jsou brambory i maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.