Hovězí v omáčce z černých fazolí
20 min.
Ingredience
- 2lžíceFazole černé
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyRajčata
- 1lžíceSolamyl
- 1lžičkaCukr krupice
- 450gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceSherry brandy
- 4lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusPaprika zelená
- 180mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou.
- 2Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou.
- 3Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme.
- 4Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar.
- 5Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.