Hovězí vemínka na paprice
110 min.
Ingredience
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 25gramůSůl
- 100gramůTuk
- 200gramůCibule
- 1200gramůHovězí vemeno
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.
- 2Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.