Hovězí vemínka na paprice

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 25gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 200gramůCibule
    • 1200gramůHovězí vemeno
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.
  • 2
    Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.