Hovězí vývar s krupičným svítkem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 mg
Cukr
184 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme 30g změklého másla s mlékem, žloutkem, solí, krupicí a moukou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Menší plech vymažeme zbylým máslem a rozetřeme do něj připravené těsto. Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Po upečení nakrájíme na kostičky. Kostičky svítku rozdělíme do talířů a zalijeme horkým hovězím vývarem. Necháme 1-2 minuty stát, potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.