Hovězí vývar s krupičným svítkem
35 min.
Ingredience
- 40gramůKrupice dětská
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 mg
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1V misce utřeme 30g změklého másla s mlékem, žloutkem, solí, krupicí a moukou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Menší plech vymažeme zbylým máslem a rozetřeme do něj připravené těsto. Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Po upečení nakrájíme na kostičky. Kostičky svítku rozdělíme do talířů a zalijeme horkým hovězím vývarem. Necháme 1-2 minuty stát, potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.