Hovězí vývar s vaječnou sedlinou
30 min.

Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,75litrHovězí vývar základní
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
15 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozmícháme s mlékem, solí a špetkou muškátu.
- 2Do malého kastrolu vymazaného máslem nalijeme procezenou směs, kastrol vložíme do vodní lázně a směs necháme táhnout bez vaření v mírně zahřáté troubě, dokud nesedne. Kastrol vložíme do studené vody a směs necháme vychladnout.
- 3Sedlinu opatrně vyklopíme, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do horké polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.