Hovězí vývar se sýrem a smetanou
20 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePažitka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
542 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar. Žloutky rozšleháme ve smetaně a vešleháme do polévky. Za stálého míchání krátce prohřejeme, ale nevaříme - žloutky by se srazily.
- 2Polévku rozdělíme do talířů, přidáme plátky rohlíku osmažené na másle a posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.