Hovězí z vietnamské kuchyně
65 min.
Ingredience
- 100gramůHovězí maso zadní
- 100gramůHovězí svíčková
- 20gramůCibulka jarní
- 10kusůMáta
- 30gramůSezam - semena
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 70mililitrůOmáčka ústřicová
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 3kusyChilli paprička zelená
- 5kusůKafirové listy
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou a zadní maso umyjeme, nakrájíme na kousky, na masovém strojku pomeleme a dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou nať z jarní cibulky, drobně nakrájenou mátu a nakrájené listy koriandru. Vmícháme ještě sezamová semínka, přilijeme ústřicovou a rybí omáčku a všechny suroviny rukou dobře prohněteme. Připravenou hmotu dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout.
- 2Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové kuličky. Do pánve přidáme ještě na tenké plátky nakrájené chilli papričky spolu s limetkovými listy. Kuličky nasáknou chuť chilli papričky a limetkového listu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 8. 1. 2018
Hovězí z vietnamské kuchyně
Ne, polévku ze svíčkové a zaního hovězího bych nevařil. Když pomnu cenu a koření, za nic by nestála. M.