Hovězí závitek s petrželkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
290 mg
Cukr
36 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.
- 2Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.
- 3Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.