Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky.
  • 2
    Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce.
  • 3
    Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.