Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2kusyOkurky nakládané
- 4plátkyHovězí kýta
- 1lžičkaSůl
- 4plátkySlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky.
- 2Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 3Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.