Hovězí žebro vařené
100 min.
Ingredience
- 1500gramůHovězí žebra
- 30gramůSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
- 2Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.
- 3Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
- 4Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.