Hovězí žebro vařené

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1500gramůHovězí žebra
    • 30gramůSůl
    • 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Vápník
16 mg
Železo
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
  • 2
    Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.
  • 3
    Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
  • 4
    Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.