Hrách s kysaným zelím

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2litryVoda pitná
    • 1000gramůHrách loupaný
    • 200gramůSádlo škvařené
    • 20gramůSůl
    • 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařený hrách scedíme, mírně osolíme a promastíme polovinou dávky sádla.
  • 3
    Při podávání omastíme hrách zbylým sádlem a na talíř přidáme vymačkané zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.