Hrachová z mladého hrášku

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 40gramůTuk
    • 1špetkaSůl
    • 1kusŽemle tuková
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,33litrMléko polotučné
    • 0,5kilogramHrachové lusky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.
  • 2
    Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.
  • 3
    Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.