Hrachová z mladého hrášku
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 40gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusŽemle tuková
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,33litrMléko polotučné
- 0,5kilogramHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.
- 2Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.
- 3Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.