Hrachové pyré
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1200mililitrůVoda pitná
- 50gramůPórek
- 60gramůKarotka
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůHrách loupaný
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přidáme zelené listy pórku, karotku, pokrájenou slaninu, cibuli, posekanou petrželku a bobkový list. Na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Nezapomeneme osolit.
- 2Z uvařeného hrachu vyndáme bobkový list a listy pórku, ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme máslo a hustotu pyré upravíme horkým vývarem.
- 3Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.