Hrachové pyré

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přidáme zelené listy pórku, karotku, pokrájenou slaninu, cibuli, posekanou petrželku a bobkový list. Na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Nezapomeneme osolit.
  • 2
    Z uvařeného hrachu vyndáme bobkový list a listy pórku, ostatní rozmixujeme. Nakonec vmícháme máslo a hustotu pyré upravíme horkým vývarem.
  • 3
    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.