Hrášek dušený na smetaně

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůHrášek
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1decilitrVoda pitná
    • 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek vsypeme do malého množství vařícího vývaru, který jsme připravili z kousku kostky bujónu. Přidáme cukr, mírně osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem z hrášku a povaříme. Po chvíli přidáme hrášek i s vývarem a dusíme, až změkne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.