Hrášek dušený na smetaně
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůHrášek
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hrášek vsypeme do malého množství vařícího vývaru, který jsme připravili z kousku kostky bujónu. Přidáme cukr, mírně osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem z hrášku a povaříme. Po chvíli přidáme hrášek i s vývarem a dusíme, až změkne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.