Hrášek s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 200gramůHrášek
- 8gramůSůl
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2gramyMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý zelený hrášek vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 15 minut. Hrášek scedíme, dáme ho do pánve s rozehřátým máslem, přisypeme posekané bylinky, špetku máty, krátce orestujeme, jen tak, aby se hrášek leskl a voněl po bylinkách.
- 2Podáváme jako oblohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.