Hrášek s cibulí a locikou
35 min.
Ingredience
- 150gramůHrášek
- 100gramůCibule
- 150gramůLocika salátová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1špetkaCukr moučkový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500mililitrůVoda pitná
- 5gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lociky omyjeme pod tekoucí vodou, cibule oloupeme. Lociky a cibuli nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, přisypeme hrášek, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku cukru, snítku petrželky, máslo a špetku mletého muškátu. Vaříme přibližně 20 minut, kdy se voda úplně odpaří a zůstane v hrnci jen dušená zelenina s máslem.
- 2Podávávme jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.