Hrášková kaše

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůHrášek
    • 0,5litrVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý, vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme.
  • 2
    Pyré podle potřeby zředíme trochou mléka a přisolíme. Při podávání kaši omastíme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k opékaným uzeninám, vejcím a minutkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.