Hrášková kaše
25 min.
Ingredience
- 250gramůHrášek
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý, vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme.
- 2Pyré podle potřeby zředíme trochou mléka a přisolíme. Při podávání kaši omastíme rozpuštěným máslem.
- 3Podáváme jako přílohu k opékaným uzeninám, vejcím a minutkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.