Hrášková omeleta se sýrem a šunkou
40 min.
Ingredience
- Bešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 55gramůSýr Gran Moravia
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na vytření formy
- Ostatní suroviny
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř bílý
- 80gramůšunka Holštýnská
- 0,5lžičkaSůl
- Příloha
- Vařený hrášek
- 500gramůVoda pitná
- 80gramůHrášek
- 20gramůHrachové lusky
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2206 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
235 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu si vytřeme máslem.
- 2Připravíme si bešamel: v hlubší pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Znížíme teplotu a za stálého šlehání přiléváme mléko, šleháme do doby, až se nám vytvoří hladká bešamelová omáčka. Poté pánev odstavíme z plotny. Do bešamelu přimícháme nastrouhaný sýr.
- 3V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, nasypeme do ní očištěné mladé hráškové lusky a hrášek. Zeleninu povaříme pouze 3-4 minuty, pak ji scedíme a necháme okapat.
- 4V misce vyšleháme 2 vejce s 2 žloutky, Lučinu, solí, pepřem, přidáme zelený hrášek, a vše promícháme s bešamelem. Pak si vyšleháme z bílků tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme hráškové lusky.
- 5Těsto nalijeme do koláčové formy, na povrch poklademe tenké plátky Holštýnské šunky a formu s těstem vložíme do rozehřáté trouby. Omeletu pečeme přibližně 15 minut. Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.
- 6Omeletu po upečení rozkrájíme na porce, dáme je na talíře a hned podáváme s rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.