Hrášková omeleta se sýrem a šunkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2206 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
235 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu si vytřeme máslem.
  • 2
    Připravíme si bešamel: v hlubší pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Znížíme teplotu a za stálého šlehání přiléváme mléko, šleháme do doby, až se nám vytvoří hladká bešamelová omáčka. Poté pánev odstavíme z plotny. Do bešamelu přimícháme nastrouhaný sýr.
  • 3
    V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, nasypeme do ní očištěné mladé hráškové lusky a hrášek. Zeleninu povaříme pouze 3-4 minuty, pak ji scedíme a necháme okapat.
  • 4
    V misce vyšleháme 2 vejce s 2 žloutky, Lučinu, solí, pepřem, přidáme zelený hrášek, a vše promícháme s bešamelem. Pak si vyšleháme z bílků tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme hráškové lusky.
  • 5
    Těsto nalijeme do koláčové formy, na povrch poklademe tenké plátky Holštýnské šunky a formu s těstem vložíme do rozehřáté trouby. Omeletu pečeme přibližně 15 minut. Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • 6
    Omeletu po upečení rozkrájíme na porce, dáme je na talíře a hned podáváme s rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.