Hrášková polévka s lososem
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoření na ryby
- 3lžíceOlej rostlinný
- 300gramůLosos - filety
- 0,5kostkaVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Cukr
653 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.
- 2V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.
- 3V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.
- 4Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.