Hrášková polévka s lososem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká
    • 250gramůHrášek v mírně slaném nálevu
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceKoření na ryby
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 300gramůLosos - filety
    • 0,5kostkaVývar drůbeží
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Cukr
653 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.
  • 3
    V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.
  • 4
    Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.