Hrášková polévka se sýrem, bylinkami a smetanou
24 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka lahůdková
- 1kusCuketa
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 3lžíceSýr Lučina - termizovaný
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůHrášek mražený
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceMateřídouška
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
89 g
Postup přípravy
- 1Očištěné lahůdkové cibulky (převážně bílou část) pokrájíme na kolečka. Malou cuketku ďo 15cm omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Z čerstvé omyté bazalkové, petrželové a mateřídouškové natě otrháme lístky. V misce rozšleháme metličkou Lučinu se smetanou.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak k ní přimícháme cuketku, petrželové a mateřídouškové lístky, promícháme a přilijeme vroucí zeleninový vývar. Pak přisypeme promytý mražený hrášek a vaříme při mírnější teplotě 5-7 minut. Před dovařením přimícháme smetanu se sýrem.
- 3Jakmile přejde polévka varem, odstavíme ji z plotny.
- 4Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji úplně dohladka. Podle chuti ji osolíme a ochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme bazalkovými lístky a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.