Hrášková polévka se sýrem, bylinkami a smetanou

24 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné lahůdkové cibulky (převážně bílou část) pokrájíme na kolečka. Malou cuketku ďo 15cm omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Z čerstvé omyté bazalkové, petrželové a mateřídouškové natě otrháme lístky. V misce rozšleháme metličkou Lučinu se smetanou.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak k ní přimícháme cuketku, petrželové a mateřídouškové lístky, promícháme a přilijeme vroucí zeleninový vývar. Pak přisypeme promytý mražený hrášek a vaříme při mírnější teplotě 5-7 minut. Před dovařením přimícháme smetanu se sýrem.
  • 3
    Jakmile přejde polévka varem, odstavíme ji z plotny.
  • 4
    Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji úplně dohladka. Podle chuti ji osolíme a ochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme bazalkovými lístky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.