Hráškové pyré s locikou
30 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 80gramůLocika salátová
- 700gramůHrášek
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr moučkový
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje.
- 2Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla.
- 3Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.