Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami
45 min.
Ingredience
- Na potření masa
- 0,5lžičkaSůl bylinková
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- Ostatní ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 350gramůRýže Arborio
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 1,2litryalbert Bio Kuřecí bujón
- 150gramůHrášek mražený
- 2špetkyPepř bílý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Gran Moravia
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme snítku rozmarýnu, otrháme z ní drobné lístky a odložíme je. Rýži dobře promyjeme a necháme v sítu okapat. Očistíme a drobně nakrájíme cibuli.
- 2Kuřecí prsa potřeme olejem a bylinkovou solí. Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vložíme na gril a grilujeme z každé strany 3 minuty. Pak je po mírném vychladnutí nakrájíme na tenké nudličky.
- 3V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme rozmarýnové lístky a společně smažíme asi 2 minuty. Přidáme rýži a za stálého míchání rýži opékáme 3 minuty, aby chytila rozmarýnovou vůni. Poté přilejeme bílé víno a při mírné teplotě vaříme 2-3 minuty, až vyprchá alkohol. Pak budeme po naběračkách postupně přilévat kuřecí bujón, je důležité, aby jej rýže stačila obsorbovat. Vaříme při mírné teplotě, celkem během 15 minut přilejeme k rýži 1.2l kuřecího vývaru. Pak teprve přidáme nakrájená kuřecí prsa, mražený propláchnutý hrášek, směs promícháme a pomalu vaříme 5-7 minut. Maso by mělo být měkké. Hrnec s rizotem odstavíme z plotny, ihned do něj zamícháme 25g másla, tím získá rizoto krémovou konzistenci. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.