Hřebenatky s česnekem a koriandrem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceChilli omáčka
- 1kusLimetka
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 20kusůHřebenatka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.
- 2Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.
- 3Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.
- 4Ihned podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.