Hřebenatky s česnekem a koriandrem

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.
  • 2
    Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.
  • 3
    Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.
  • 4
    Ihned podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.