Hřebenatky se špenátem
25 min.
Ingredience
- 200gramůHřebenatka
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 15gramůZázvor celý
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Lístky koriandru posekáme najemno, špenát nahrubo, zázvor nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z hřebenatek, krátce orestujeme, přidáme zázvor, špenát, koriandr, zakápneme sojovou omáčkou, octem, podlijeme troškou vody a pár minut podusíme, dokud se voda neodpaří.
- 3Hřebenatky upravíme na talířky, obložíme zelenými listy špenátu a koriandru a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.