Hříbky se smetanovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 750gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1kusCibule
- 0,25litrSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hříbky nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hříbky, osolíme a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Později přilijeme trochu vody.
- 3Když se šťáva odpaří na polovinu, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, přisolíme a chvíli dusíme.
- 4Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.