Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku
105 min.
Ingredience
- 1kilogramHříbky čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme.
- 2Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
- 3Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.