Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku

105 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHříbky čerstvé
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1kusBobkový list
    • 1decilitrVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme.
  • 2
    Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
  • 3
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.