Hrnečkové knedlíky Ládi Hrušky

17 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1kusRohlík tukový
    • 1kusVejce slepičí
    • 3gramySůl
    • 10mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme 200 g mouky, vlažné mléko, vejce, polovinu prášku do pečiva, sůl a rohlík nakrájený na kostičky.
  • 2
    Hrnečky vhodné pro použití v mikrovlnné troubě vymažeme olejem a vysypeme zbylou moukou. Poté naplníme těstem asi do tří čtvrtin.
  • 3
    Hrnečky dáme vařit do mikrovlnné trouby na vyšší výkon (asi 750 W) po dobu 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když se těsto nelepí na špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.