Hrnečkový knedlík
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1šálekMouka pšeničná hrubá
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
750 mg
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme, osolíme, přidáme žloutek, mléko a zpracujeme v řídké těsto.
- 2Do těsta zamícháme na kostky nakrájenou žemli a sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do 3 dobře vymaštěných šálků.
- 3Hrnečky postavíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem a kastrol přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 25 minut.
- 4Hotový knedlík uvolníme od stěn, vyklopíme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.