Hrnečkový knedlík

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
750 mg
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme, osolíme, přidáme žloutek, mléko a zpracujeme v řídké těsto.
  • 2
    Do těsta zamícháme na kostky nakrájenou žemli a sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do 3 dobře vymaštěných šálků.
  • 3
    Hrnečky postavíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem a kastrol přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 25 minut.
  • 4
    Hotový knedlík uvolníme od stěn, vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.