Hrozenkovské podplameníky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
620 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a 1 dl vlažné vody. Necháme nakynout kvásek, pak k mouce přimícháme 1 lžíci soli, 4 dl vlažné vody a těsto dobře vypracujeme a necháme v teple vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na malé bochánky, které rozválíme na placky o průměru přibližně 15 cm a síle 2 cm.
  • 3
    V hrnečku vyšleháme bílek s mlékem a bílým pepřem.
  • 4
    Placky dáme na plech vymazaný sádlem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme hrubou mořskou solí, kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě dočervena.
  • 5
    Podplameníky podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.