Hrozinkové bochánky
40 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 1šálekSyrovátka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 3šálkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, cukru, syrovátky, mouky, prášku do pečiva, hrozinek a soli zaděláme těsto. Necháme je vykynout.
- 2Z těsta tvarujeme bochánky a rovnáme je na vymaštěný plech. Ozdobíme je šikmými řezy a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Bochánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.