Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
72 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
561 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.
  • 2
    Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.