Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem
65 min.
Ingredience
- Na máslo
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 90gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžícePomerančová kůra
- 1lžíceLikér pomerančový
- Na těsto
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyDroždí sušené
- 90gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
72 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
561 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.
- 2Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.