Hrozinkoví šnečci s oříšky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
  • 2
    V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
  • 3
    Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.