Hrozinkoví šnečci s oříšky
120 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- Na krém
- 100gramůHrozinky
- 50gramůOřechy lískové
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- Na těsto
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 120gramůCukr krupice
- 10gramůDroždí sušené
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
- 2V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
- 3Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.