Hrozinkový pudink
55 min.
Ingredience
- 100gramůStrouhanka
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMandle mleté
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 50gramůHrozinky
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
90 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutek, mleté mandle, vanilkový cukr, rum, kypřicí prášek a omyté, jemně nasekané hrozinky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku.
- 2Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy.
- 3Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.