Hroznové víno se žloutkovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 600gramůHroznové víno
- 120gramůKompot hruškový
- 40gramůCukr krystal
- 2lžíceMartell cognac
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 160mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet.
- 2V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.