Hroznový koláč s ořechy

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, máslo, 100 g moučkového cukru a žloutky vymícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Potom těsto na pracovní ploše rozválíme na plát a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme omytým a osušeným hroznovým vínem a mletými ořechy. Mírně pocukrujeme.
  • 3
    Z bílků a 150 g moučkového cukru ušleháme pevný sníh, potřeme jím povrch koláče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.