Hroznový koláč s ořechy
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 230gramůMouka polohrubá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůHroznové víno
- 100gramůOřechy vlašské
- 250gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mouku, máslo, 100 g moučkového cukru a žloutky vymícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Potom těsto na pracovní ploše rozválíme na plát a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme omytým a osušeným hroznovým vínem a mletými ořechy. Mírně pocukrujeme.
- 3Z bílků a 150 g moučkového cukru ušleháme pevný sníh, potřeme jím povrch koláče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.