Hroznový pudink sugol
25 min.
Ingredience
- 1kilogramHroznové víno
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme.
- 2Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice.
- 3Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni.
- 4Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici.
- 5Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.