Hroznový salát s dresinkem
20 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 700gramůHroznové víno
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůVíno bílé
- 2lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Kuličky vína otrháme od stopek, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Dáme do misky, pokapeme lžící likéru a necháme 10 minut odpočinout. Ovoce rozdělíme do dezertních misek.
- 2Žloutky šleháme ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr. Do hustého krému opatrně a za stálého míchání přiléváme víno a zbývající likér.
- 3Horkým vinným krémem přelijeme ovoce v miskách a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.