Hroznový závin
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1000gramůHroznové víno
- 180gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMandle mleté
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.
- 2Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.