Hroznový závin

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.
  • 2
    Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 3
    Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.