Hrušková zavařenina s brusinkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
96 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme portské víno s cukrem a při nízké teplotě necháme cukr rozpustit. Přidáme brusinky, na větší kostky nakrájené hrušky a přivedeme k varu.
  • 2
    Poté přidáme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, pomerančovou kůru a šťávu. Na mírném ohni vaříme 30 minut.
  • 3
    Odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Poté do směsi přimícháme brandy, vanilkový cukr a med. Ještě chvíli mícháme.
  • 4
    Takto připravenou směsí naplníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.