Hrušková zavařenina s brusinkami
50 min.
Ingredience
- 60mililitrůVíno portské
- 75gramůCukr třtinový
- 300gramůHrušky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 150gramůHrozinky
- 30gramůBrusinky sušené
- 2lžícePomerančová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 25mililitrůBrandy
- 1lžičkaCukr vanilka
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
96 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme portské víno s cukrem a při nízké teplotě necháme cukr rozpustit. Přidáme brusinky, na větší kostky nakrájené hrušky a přivedeme k varu.
- 2Poté přidáme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, pomerančovou kůru a šťávu. Na mírném ohni vaříme 30 minut.
- 3Odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Poté do směsi přimícháme brandy, vanilkový cukr a med. Ještě chvíli mícháme.
- 4Takto připravenou směsí naplníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.