Hrušková žemlovka
105 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 500gramůHrušky
- 30gramůMandle
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 12plátkůChléb toastový pšeničný světlý
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.