Hrušková žemlovka

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.