Hruškové lívance
25 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 500gramůHrušky
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozšleháme žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku smíchanou s práškem do pečiva a oloupané, nastrouhané hrušky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Na lívanečníku vymazaném máslem postupně pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.