Hruškové Rabotes
150 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 190gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr krupice
- 40mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody.
- 2Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet.
- 3Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou.
- 4Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce.
- 5Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut.
- 6Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.