Hruškovo - rajčatový salát
25 min.
Ingredience
- 3kusyHrušky
- 4kusyRajčata
- 2lžíceMed včelí
- 3mililitryCitronová šťáva
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo (vaříme 8 - 10 minut). Potom je vybereme z horké vody, pod tekoucí studenou vodou ochladíme, oloupeme a nakrájíme na třetinky.
- 2Hrušky spolu s rajčaty omyjeme, pokrájíme na úhledné plátky. Naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, rajčata pokapeme medem, jablka citrónovou šťávou. Jogurt smícháme s olejem, osolíme špetkou soli, lžící položíme na povrch ovoce.
- 3Nakonec na každý talířek přidáme připravená vejce, které také osolíme špetkou soli a hotový salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.