Hruškovo-vanilkový nápoj
10 min.
Ingredience
- 2kusyVanilkový lusk
- 80mililitrůCukr třtinový
- 2kusyHrušky
- 250mililitrůOcet vinný
- 60mililitrůWhisky
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Z vanilkového lusku vyškrábneme semínka a přidáme je k hrušce. Vše, včetně prázdných vanilkových lusků, dám do hrnce s cukrem a octem. Zahřejeme těsně pod bod varu, poté přikryjeme a necháme aspoň 24 hodin odpočívat.
- 2Whisky smícháme se 60 ml této hruškové šťávy, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.