Hruškovo-vanilkový nápoj

10 min.
Evropa

Ingredience

      • 2kusyVanilkový lusk
      • 80mililitrůCukr třtinový
      • 2kusyHrušky
      • 250mililitrůOcet vinný
      • 60mililitrůWhisky
      • 30mililitrůCitronová šťáva
      • 100mililitrůVoda pitná
      • 0,25lžičkaTresť vanilková
    Počet porcí:
    1

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    619 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    1 g
    Sacharidy
    110 g
    Vláknina
    9 g
    Cukr
    97 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Z vanilkového lusku vyškrábneme semínka a přidáme je k hrušce. Vše, včetně prázdných vanilkových lusků, dám do hrnce s cukrem a octem. Zahřejeme těsně pod bod varu, poté přikryjeme a necháme aspoň 24 hodin odpočívat.
    • 2
      Whisky smícháme se 60 ml této hruškové šťávy, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a vodou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.