Hruškový dezert s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 4kusyHrušky
- 60mililitrůVíno bílé
- 1lžícePomerančová šťáva
- 120gramůDžem meruňkový
- 100gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.