Hruškový dezert s mandlemi

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.