Hruškový koláč Frangipane
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 120gramůMandle mleté
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600gramůHrušky
- 270gramůCukr krupice
- 1kusMandlová pusinka
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSkořice celá
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
10 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a každou rozkrojíme na 4 měsíčky. Do kastrůlku nalijeme 500ml vody, přidáme 150g cukru, tyčinku skořice, plátek citronu, vložíme hrušky a cca 20min povaříme.
- 2Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme nejprve vejce, poté madlovou moučku, mouku, rozdrobenou mandlovou pusinku a špetku soli. Směs vlijeme do zapékací mísy a poklademe okapanými plátky hrušek.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20min. Po vyjmutí necháme koláč vychladnout. Servírujeme v míse, porcujeme lžící až u stolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.