Hruškový koláč Frangipane

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
10 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a každou rozkrojíme na 4 měsíčky. Do kastrůlku nalijeme 500ml vody, přidáme 150g cukru, tyčinku skořice, plátek citronu, vložíme hrušky a cca 20min povaříme.
  • 2
    Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme nejprve vejce, poté madlovou moučku, mouku, rozdrobenou mandlovou pusinku a špetku soli. Směs vlijeme do zapékací mísy a poklademe okapanými plátky hrušek.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20min. Po vyjmutí necháme koláč vychladnout. Servírujeme v míse, porcujeme lžící až u stolu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.